Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Kaupan edunvalvonta vahvistuu

Kaupan alan edunvalvontaa tiivistetään. Erikoiskaupan Liiton lakkauttamisen seurauksena valtaosa liiton jäsenliitoista liittyy entistä kiinteämmin osaksi Kaupan liittoa. Tavoitteena on parantaa ja yhtenäistää kaupan alan edunvalvontaa.

Reilu puolet verkkokaupan euroista jää kotimaahan

Valtaosa verkkokaupoista ostavista suomalaisista haluaisi ostaa kotimaisista kaupoista, mutta usein ostopaikaksi valikoituu kuitenkin ulkomainen verkkokauppa. Joissakin tuoteryhmissä kotimainen kauppa ei pysty vastaamaan hintakilpailuun. Silti kaikista kulutetuista euroista yli puolet jää kotimaahan. Jotta paljon työllistävä suomalainen kauppa pystyy pärjäämään kansainvälisessä kilpailussa, ei kaupan toimintaedellytyksiä voida enää entisestään heikentää.

Käytä kassia viisaasti! – Uusi verkkosivusto tarjoaa tietoa eri ostoskassivaihtoehdoista

Onko ostokset paras pakata paperikassiin? Vai onko sittenkin kierrätysmuovikassi parempi vaihtoehto ympäristön kannalta? Mihin jätteeseen kuuluu ruskea paperikassi? Entä miten ostoskassien ympäristökuormitusta voi itse vähentää? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus uudesta Kassi-info-verkkosivustosta, jonne on kerätty tietoa eri ostoskassivaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista.

Osa-aikatyön rajoittaminen ei edistä työllisyyttä

Kaupan liitto ei hyväksy ehdotuksia rajoittaa osa-aikatyötä. Kiristämisen sijaan osa-aikatyön työllistävälle ja työuria pidentävälle vaikutukselle on annettava arvoa ja pidettävä huolta, että työnteko on aina kannattavaa.

Tavaroiden verkkokauppa kasvaa taantumasta huolimatta

Vähittäiskaupan tuotteiden verkkokauppa jatkoi kasvuaan viime vuonna mutta palveluiden verkkokauppa supistui. Viiden vuoden aikana suomalaisten verkko-ostokset ovat lisääntyneet liki viidenneksen.

Kaupan alalla toimiva malli nollatyösopimusten tilalle

Kaupan ala on yksi tyypillisimmistä aloista, joissa on tarvetta keikkatyöntekijöille esimerkiksi kiireapulaisina tai tuuraamaan äkillisissä sairaustapauksissa. Alalla keikkatyön tarjoamiseen on luotu toimiva ratkaisu yhdessä ammattiliiton kanssa. Niin sanottuja nollatyösopimuksia kaupan alan yleissitova työehtosopimus ei mahdollista.

Kaupan orastava kasvu ei kestä verotuksen kiristämistä

Vaikeat ajat jatkuvat edelleen kaupassa, mutta pientä valoakin on jo näkyvissä. Kaupan liiton ennusteen mukaan odotettu talouskasvun hidas elpyminen piristää myös kauppaa. Veropolitiikalla voidaan kuitenkin vielä pilata heiveröinen kasvu.

Osa-aikatyö on arvokasta