Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Lue lisää Kaupan Omnichannelistä
Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Ei mitään kirpputoripuuhastelua – Suomalaisten vertaisverkkokauppa ylittää jo kulutuksen Virossa

Suomalaiset myyvät verkossa toisilleen tavaraa jo sadoilla miljoonilla euroilla. Vertaisverkkokaupasta näyttää tulleen etenkin nuorehkojen harrastus. Tärkein syy ostaa tuotteita tai palveluita toisilta kuluttajilta on rahansäästö.

Lapsiperheiden kitsastelu vähenee tänä jouluna

Kaupan liitto ennustaa joulukulutuksen määrän pysyvän viime vuoden tasolla, mutta hintojen lasku kutistaa liikevaihtoa. Lapsiperheiden kulutuksessa näkyy selvä muutos pariin edelliseen vuoteen verrattuna: aiempaa harvempi nipistää nyt joulukulutuksesta. Verkkokauppa jouluostosten hankintakanavana kasvattaa edelleen suosiotaan.

Taavi Heikkilä Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajaksi

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä on valittu Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2016. Varapuheenjohtajaksi on valittu Broman Groupin toimitusjohtaja Harri Broman.

Uusi yhteistyö Kaupan liiton ja Tampereen yliopiston välille

Kaupan liitto ja Tampereen yliopiston palvelujen ja kaupan professori Hannu Saarijärvi aloittavat uudenlaisen tutkimusyhteistyön, joka hyödyttää niin kaupan alan yrityksiä, akateemista tutkimusta kuin kaupan alan opetusta. Kaupan liitto tuo yrityksiä juuri nyt askarruttavia kysymyksiä tutkimusaiheiksi akateemiselle yhteisölle. Professori Saarijärvi ja Tampereen yliopisto taas tuovat akateemista osaamista tutkimussisältöjen tarkempaan suunnitteluun ja tulosten tulkintaan.

Venäläisten siirtyminen verkkokauppaan haastaa suomalaiset palvelut

Venäläisten kulutus Suomessa voi tänä vuonna jopa puolittua viime vuodesta. Etenkin hyvätuloiset venäläiskuluttajat ovat vähentyneet. Samaan aikaan venäläinen on hypännyt verkkoon ja tekee nyt siellä ostoksia. Syitä palata Suomeen talouskriisin jälkeen ei välttämättä ole. Näkymiä synkentää se, että kuluttajapalveluja ei Suomessa nähdä vieläkään vientituotteina.

Hallitukselta vastuullinen ja työllisyyttä tukeva uudistuspaketti

Hallitus on kohdentanut uudistustoimensa oikein, toteaa Kaupan liitto. Suomessa on tuettava nimenomaan yksityisen sektorin työllisyyttä ja parannettava yksityisten yritysten toimintaedellytyksiä.

Viranomaisvalvonta ja kuluttajansuoja eivät yllä kaukomaiden verkkokauppoihin

Yhä useampi suomalainen ostaa yhä enemmän nettikaupoista. Vaivattomuus, rajattomat valikoimat ja hinta houkuttelevat kuluttajia verkko-ostoksille. Tänään käynnistyvällä Tieto lisää turvaa -kampanjalla kiinnitetään huomiota seikkoihin, joista verkko-ostajan tulisi olla selvillä ennen ostamista. Kampanjalla muistutetaan, että ongelmatilanteissa suomalaiset valvontaviranomaiset voivat puuttua vain suomalaisten nettikauppojen tuotteisiin ja suomenkielisten verkkokauppojen markkinointiin ja sopimusehtoihin. Nyt toista kertaa toteutettavan kampanjan taustalla on joukko suomalaisia valvontaviranomaisia.