Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Kaupan orastava kasvu ei kestä verotuksen kiristämistä

Vaikeat ajat jatkuvat edelleen kaupassa, mutta pientä valoakin on jo näkyvissä. Kaupan liiton ennusteen mukaan odotettu talouskasvun hidas elpyminen piristää myös kauppaa. Veropolitiikalla voidaan kuitenkin vielä pilata heiveröinen kasvu.

Kauppa ei odota venäläismatkailijoiden suurta ostoryntäystä Suomeen

Venäjän talouskriisin odotetaan vähentävän Suomeen vuodenvaihteeksi tulevien venäläismatkailijoiden määrää. Aiempien vuosien ostoryntäystä ei ole odotettavissa. Suomi myös kilpailee vähenevistä matkailijoista Viron kanssa.

Osa-aikatyö on arvokasta

Osa-aikatyön merkitys erityisesti palvelualoille on keskeinen. Sen työllistävälle ja työuria pidentävälle vaikutukselle on annettava arvoa, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala toteaa. Tuoreet käräjä- ja hovioikeuden ratkaisut Tampereelta ja Turusta selkiyttävät osaltaan osa-aikatyön keskeistä roolia palvelualoille.

Kaupan liittoon uusi työmarkkina-asiantuntija

Kaupan liiton työmarkkinatiimi vahvistuu joulukuussa. Uutena työmarkkinalakimiehenä aloittaa Antti Vaaja.

Joulusesonki luo työtä

Joulu on vähittäiskaupan vuoden tärkein sesonki, joka kasvattaa myynnin lisäksi myös kaupan alan työllisyyttä. Vuosittain tuhannet nuoret saavat työtä jouluapulaisina. Tänä vuonna joulukauppaa varjostaa kuitenkin edelleen heikentynyt taloustilanne.

Maarit Toivanen-Koivisto jatkaa Kaupan liiton puheenjohtajana

Onninen Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto jatkaa Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajana vuonna 2015. Varapuheenjohtajaksi on valittu Kesko Oyj:n pääjohtajana 1.1.2015 aloittava Mikko Helander.

Oula Järvinen Kaupan liiton digiasiantuntijaksi

DI Oula Järvinen, 40, on nimitetty Kaupan liiton digiasiantuntijaksi 3.11.2014 lähtien. Tehtävä on uusi Kaupan liitossa. Samalla Järvinen aloittaa työt Verkkoteollisuus ry:n toiminnanjohtajana.

Budjetti ei luo kasvua