Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Kaupan mahdollisuudet Venäjällä -seminaari 8.5.2014
Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Nimityksiä Kaupan liitossa

Kristina Metso on nimitetty Kaupan liiton kaupalliseksi johtajaksi. Pia Pere-Vanhanen on nimitetty Kaupan liiton viestintäjohtajaksi.

S-Pankki Oy siirtyy noudattamaan rahoitusalan työehtosopimusta

S-Pankin toiminta ja palveluvalikoima laajenevat sen fuusioituessa LähiTapiola Pankin kanssa uudeksi S-Pankiksi toukokuun 2014 alussa. Samalla S-Pankki Oy:n henkilöstö siirtyy Kaupan alan sopimuksesta Rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin.

Kaupan pahimmat pelot eivät toteutuneet kehysriihen päätöksissä

Kaupan liitto on tyytyväinen, että hallitus päätti kehysriihessään olla kiristämättä arvonlisäveroa. Kaikkiaan päätökset kuitenkin heikentävät ostovoimaa ja lisäävät kaupan ja palvelualojen kustannuksia.

Terhi Kuljukka-Rabb Kaupan liiton kemikaaliasiantuntijaksi

Terhi Kuljukka-Rabb on nimitetty Kaupan liiton kemikaaliasiantuntijaksi. Tehtävä on uusi Kaupan liitossa.

Verkkokaupan kasvu ei näytä hiipumisen merkkejä

Tavaroiden ja palveluiden verkkokauppa kasvoi Suomessa viime vuonna lähes 9 prosenttia, selviää tuoreesta Verkkokauppatilastosta. Kolmessa vuodessa verkkokauppa on kasvanut liki viidenneksen. Verkkokaupan yleistyminen on lisännyt kaupan kansainvälistä kilpailua. Tärkeää onkin nyt pitää huolta kotimaisten kauppojen kilpailukyvystä.

Hyvän työkykyjohtamisen edistäminen kaupan alalla jatkuu

Neuvottelut valtakunnallisesti yhtenäisistä korvaavan työn ohjeista kaupan alalle ovat päättyneet. Vaikka työehtosopimukseen soveltamisohjeita ei tällä erää saatu sovittua, yrityskohtaisesti korvaavasta työstä voidaan sopia edelleen työntekijän kanssa.

Kaupan hidas toipuminen alkaa vasta ensi vuonna

Kaupan kituliaat ajat jatkuvat tänä vuonna. Kaupan liiton ennusteen mukaan vasta ensi vuonna on odotettavissa pientä kasvua. Työllisten määrä sen sijaan jatkaa laskuaan. Veronkorotukset ajaisivat alan tässä tilanteessa vielä syvempään ahdinkoon.

Taavi Heikkilä Kaupan liiton hallitukseen