Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Monikanavaisuudesta 8.12.2015
Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Marraskuun automyynti otti huiman loikan

Autokauppa kävi vauhdikkaasti marraskuussa. Romutuspalkkio vauhditti myynnin 24,5 prosentin kasvuun. Koko kuluneen vuoden automyynti ohitti marraskuussa viime vuoden vastaavan ajan myynnin.

Lindexille uusi taiteellinen johtaja

Lindexillä on aloittanut uusi taiteellinen johtaja. Pitkän linjan lindexläinen Annika Hedin on työskennellyt talossa vuodesta 1997, viimeksi naisten malliston konseptisuunnittelijana.

Asiamiesposteja koskevat tukilakot peruttu – Työrauhajärjestelmä vaatii kipeästi uudistamista

Postin pari viikkoa kestänyt työehtokiista on ratkennut, kun Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Näin ollen muun muassa kauppojen asiamiesposteihin kohdistuneet tukilakot peruuntuvat. Kohtuuttoman laajat tukilakkotoimet osoittavat Kaupan liiton mielestä, että työrauhajärjestelmä vaatii kipeästi uudistamista.

Puuilo aikaa tuplata myymälämääränsä nykyisestä 15:stä. kuva: Puuilo

Puuilon omistaja vaihtuu

Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Adelis ostaa tavarataloketju Puuilon yhdessä ketjun toimivan johdon kanssa. Kauppasummaa ei kerrota, mutta kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Ketjun tavoitteena on kaksinkertaistaa myymälöiden määrä nykyisestä 15:sta.

Anni Ronkainen palkattiin Keskoon digijohtajaksi viime keväänä. kuva: Kesko

Digitaalisuus on ajattelutavan muutos

Kesko on rekrytoinut keväästä lähtien taloon nimekkäitä digiosaajia. Digitaalisuus on Keskossa ajattelutavan muutos, joka koskee kaikkia työntekijöitä, ei vain kourallista asiantuntijoita, sanoo Keskon digijohtaja Anni Ronkainen.

Stockmann vetäytyy Venäjän vähittäiskauppabusineksesta. kuva: Stockmann

Stockmann vetäytyy Venäjän vähittäiskauppamarkkinoilta

Stockmann myy Venäjän tavaratalotoimintansa Reviva Holdings Limited-yhtiölle. Tavaratalot siirtyvät Debenhams-tavaramerkin alle. Kauppahinta on 5 miljoonaa euroa. Myös Lindexin myymälät suljetaan ensi kesään mennessä.

PTY: Viinien myynti kaupoissa ei tarkoita Alkon monopolin purkua

Alkoholilainsäädännön höllentäminen ei edellytä alkoholimonopolin purkamista. Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan Suomessa voitaisiin vapauttaa miedot viinit ja vahvat oluet vähittäiskauppojen valikoimiin romuttamatta Alkon asemaa. Yhdistyksen mukaan muutos lisäisi päivittäistavarakaupan kilpailua.

Black Friday rantautuu Suomeen

SOK lakkauttaa rautakaupan ketjuohjauksen