Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kauppojen aukiolo vappuna

Vappu tuo muutoksia kauppojen aukioloon loppuviikolla. Vappuaattona kaupat voivat olla auki iltakuuteen, mutta vapunpäivänä kaupat ovat pääosin kiinni. Pienimmät päivittäistavarakaupat palvelevat myös vapunpäivänä.

Stockmannin uusi jakelukeskus harjakorkeuteen

Kauppakonserni Stockmann keskittää varastotoimintonsa Tuusulan Jusslaan nousevaan uuteen jakelukeskukseen. Harjakorkeudessa oleva pitkälle automatisoitu keskus valmistuu vuonna 2016.

S-ryhmän myynti supistui alkuvuonna

S-ryhmän myynti euroissa mitattuna laski tammi-maaliskuussa edellisvuodesta. Hinnan alennukset toivat lisää asiakkaita, mutta alensivat myynnin euromäärää. Myös yleinen taloustilanne näkyy luvuissa.

Suomalaisten epäilys ruoan verkkokauppaan lientyy

Vaikka suomalaiset ostavat ruokaa verkosta vielä vähän, on kasvu ollut huimaa. Eniten suomalaisia kiinnostaa hankkia verkosta kuiva-aineita. Ulkomaiset verkkokaupat kuitenkin kärkkyvät osaa tästä kakusta.

Ostokset voi kaupan kassalla maksaa myös laskulla

Vanhat konstit otetaan välillä uudistettuina käyttöön. Entisajan kauppojen vastakirja saa sähköisen vastineen, kun kuluttajat voivat halutessaan valita kassalla maksavansa ostoksensa laskulla.

Verkkokauppojen mobiilihuuma ei vielä käänny dollareiksi

Mobiiliostot ovat edelleen hyvin pieni osa USA:n verkkovähittäiskaupasta. Mobiililaittein kulutetaan kyllä verkkokaupoissa paljon aikaa. Sen sijaan dollareiksi ajasta muuttuu vain murto-osa.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti laski alkuvuonna

LVI-alan tukkumyynti väheni hieman vuoden alkukuukausina. Talonrakennuksen uudistuotanto on ollut pohjalukemissa jo jonkin aikaa. Tämä heijastuu LVI-tukkukaupan lukuihin. Korjausrakentaminen kannattelee alaa.