Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

KAUPPA2016 - Rajat rikkoutuvat
Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


SOK aloittaa yt-neuvottelut osassa ketjuohjausta

Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi SOK suunnittelee aloittavansa ketjuohjauksen tehostamisen. Seurauksena SOK aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen koko henkilökunta. Enimmillään yt-neuvottelut voivat johtaa 25 työntekijän irtisanomiseen.

Kaupan liiton toimisto suljettu 3.–4.9.

Kaupan liiton toimisto on suljettu torstaina ja perjantaina. Jäsenneuvotamme palvelee jälleen normaalisti maanantaina 7.9.

PayPal tuo pikamaksun 12 Euroopan maahan

Verkkokauppamaksuja välittävän PayPalin uusi One Touch -pikamaksutoiminto nopeuttaa verkko-ostosten maksamista. Nyt sen käyttö laajenee useaan Euroopan maahan. Suomi ei kuitenkaan ole mukana joukossa.

Komero-ruokakassin reseptit laatii Henri Alén. kuvakaappaus Komero-palvelusta

Alepa tuo valikoimiinsa valmiit ateriakassit

Pääkaupunkiseudun osuuskauppa HOK-Elanto alkaa tarjota ateriakassipalvelua, jossa on resepti ja tarvittavat ainekset kahden henkilön ateriaan. Reseptit laatii tv:stä tuttu kokki Henri Alén. Vastaavaa ateriakassipalvelua tarjoaa myös esimerkiksi Helsingissä toimiva Anton & Anton.

kuva: Posti

Posti testaa robottikoptereita pakettikuljetuksissa

Posti on tämän viikon ajan testannut robottikoptereita pakettien kuljetuksissa Suomenlinnaan. Taustalla on halu kehittää verkkokauppaa tukevia nopeita jakeluratkaisuja.

Romutuspalkkio vauhditti autokauppaa elokuussa

Autokauppa kävi vauhdikkaasti elokuussa. Myynti harppasi liki 12 prosenttia romutuspalkkiokokeilun ansiosta. Koko vuoden automyynti on kuitenkin vielä hieman viime vuotta jäljessä.

Optinen ala kasvaa tasaisesti

Optisen alan kaupan liikevaihto kasvoi vajaat viisi prosenttia tämän vuoden alkupuoliskolla. Silmälasien kauppa kipusi huhti-kesäkuussa yli 13 prosenttia. Eniten kasvoivat kuitenkin näöntutkimuspalvelut.

Kaupan konkurssit vähentyneet

Vähittäiskaupan luottamus mataa edelleen