Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Tukesin kemikaalivalvonnan painopisteet tänä vuonna

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on julkaissut kemikaalivalvontansa painopisteet. Tänä vuonna valvotaan erityisesti lamppuöljyjen ja grillinsytytysnesteiden pakkausmerkintöjä sekä nahkatekstiilien kromirajoitusten noudattamista.

Energiakatselmukset pakollisiksi suurille yrityksille

Uusi energiatehokkuuslaki velvoittaa suuret yritykset tekemään yrityksen energiakatselmus neljän vuoden välein. Ensimmäinen katselmus on tehtävä tämän vuoden joulukuuhun mennessä. Lain tavoitteena on kehittää energiatehokkuutta ja vähentää energian kulutusta.

Kaupan liiton valiokuntien kokoonpanot ja toimintasuunnitelmat vuonna 2015

Kaupan liiton valiokuntien kokoonpanot ja toimintasuunnitelmat tälle vuodelle on vahvistettu.

Nestemäisten pyykinpesuaineiden liukenevien kertapakkausten vaatimukset muuttuvat ensi kesänä

Kuluttajalle myytävien nestemäisten pyykinpesuainepakkausten turvallisuusmääräyksiin tulee muutoksia. Liukenevat kerta-annospakkaukset tulee kesäkuun alusta alkaen olla muun muassa läpinäkymättömissä ulkopakkauksissa. Muutoksilla halutaan parantaa pakkausten turvallisuutta niin, etteivät pikkulapset pääse kosketuksiin kemikaalin kanssa.

CE-merkkin kirjainyhdistelmä tulee ranskankielisestä nimestä Conformité Européenne.

Maahantuojien ja jälleenmyyjien varmistettava, että tuotteissa on asianmukainen CE-merkintä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että tietyt markkinoilla olevat tuotteet on EU-lainsäädännön mukaan varustettava CE-merkillä. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi sähkölaitteet, lelut ja erilaiset turvavarusteet. Vastuu tuotteen turvallisuudesta, vaatimustenmukaisuudesta ja CE-merkinnästä on tuotteiden valmistajalla, maahantuojalla ja jälleenmyyjällä.

EK kerää ideoita suurten ja startup-yritysten yhteistyön vauhdittamiseksi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kerää yrityksistä näkemyksiä, mitä Suomessa pitäisi nyt tehdä, jotta suuryritysten ja startup- ja kasvuyritysten kumppanuudet yleistyisivät. Millaisia uudistuksia tarvitaan ja mitä päättäjien pitäisi tehdä?

Kaupan liiton hallitus vuonna 2015 ja edustukset EK:n valiokunnissa

Onninen Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto jatkaa Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajana ensi vuonna. Varapuheenjohtajaksi on valittu Kesko Oyj:n pääjohtajana 1.1.2015 aloittava Mikko Helander. Myös Kaupan liiton edustajat Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n valiokuntiin on nimetty.

Opas esimiestyön avuksi