Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Kaupan liitto mukana työ- ja elinkeinoministeriön kilpailulain uudistamista valmistelevassa työryhmässä

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut kilpailulain uudistamista koskevan työryhmän. Työryhmän työ liittyy biotaloutta koskevaan hallitusohjelmakirjaukseen ja muiden kilpailulain muutostarpeiden arviointiin. Kaupan liittoa työryhmässä edustaa lakimies Janne Koivisto.

Kaupan tekniset esteet heikentävät kaupan yritysten kilpailukykyä kansanvälisillä markkinoilla

Kaupan liitto selvitti ennen lomakautta jäsenyritystensä keskeisimmät tekniset esteet. Selvityksen mukaan kaupan teknisiä esteitä on edelleen paljon ja ne aiheuttavat merkittäviä lisäkustannuksia, jotka heikentävät yritysten kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Esteet ovat selvityksen mukaan erittäin toimiala- ja yrityskohtaisia.

Vaarallisten aineiden kuljetuksia koskevat määräykset muuttuneet

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on antanut uudet määräykset vaarallisten aineiden kuljetuksesta rautatiellä ja tiellä. Muutosten syynä ovat kahden vuoden välein päivittyvät kansainväliset sopimukset ja EU-direktiivi. Uudet määräykset tulivat voimaan kesäkuussa.

Kaupan liiton sähköiset kirjeet uudistuvat – lisää ketteryyttä myös jäsenviestintään

Kaupan liitto uudistaa sähköisiä kirjeitään. Uudistus tuo liiton viestintään ja markkinointiin lisää ketteryyttä ja muuntautumiskykyä, minkä halutaan myös palvelevan jäsenten tarpeita entistäkin paremmin.

Asiakaspalvelua tarjottava perushintaisesta numerosta ja hinta ilmoitettava selvästi

Kilpailu- ja kuluttajavirasto muistuttaa, että asiakaspalvelua on tarjottava perushintaisesta numerosta, kun kyse on aiemmin tehtyyn kauppaan tai sopimukseen liittyvästä asiasta. Asiakaspalvelunumeron hinta pitää myös aina ilmoittaa, kun numero mainitaan esimerkiksi mainoksissa, luettelossa, sopimusehdoissa tai verkkosivuilla.

Lämpöpumpun saa myydä vain, jos sen asentaa rekisteröity asennusliike

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että lämpöpumpun saa asentaa vain rekisteröity asennusliike. Jos asiakas ei osta ilmalämpöpumppua asennettua, tulee hänen osoittaa lämpöpumpun myyvälle liikkeelle, että laitteen asentaa pätevä asennusliike.

Aukiolojen poikkeusluville yhtenäinen hakulomake

Lapin aluehallintovirasto on ottanut käyttöön hakulomakkeen, jolla kaupat voivat hakea aukioloaikojen poikkeuslupia. Lomakepohjan tarkoituksen on helpottaa ja nopeuttaa hakuprosessia.