Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


CLP-asetuksen takaraja seosten luokitukselle ja merkinnöille kesäkuussa

Uusissa vaaralliseksi luokiteltujen seosten pakkauksissa on oltava CLP-asetuksen mukaiset merkinnät 1.6.2015 alkaen. Kauppojen hyllyllä olevien pakkausten etikettejä ei tarvitse vaihtaa, jos ne ovat kaikin puolin kunnossa. Viranomainen voi vaatia puutteellisten pakkausmerkintöjen korjaamista CLP-merkintöjen mukaiseksi kesäkuun alun jälkeen.

Ammattitutkintoon tähtäävä teknisen kaupan myyjien koulutus alkaa syksyllä

Haku teknisen kaupan myyjille suunnattuun myynnin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen on alkanut. Syksyllä alkavan koulutuksen tavoitteena on kehittää myynnin ja asiakaspalvelun osaamista ja yrityksen liiketoimintaa.

Euroopan komissio aikoo helpottaa verkkokaupankäyntiä

Euroopan komissio julkistaa digitaalisia sisämarkkinoita koskevan strategian tällä viikolla. Ennakkotietojen mukaan EU:ssa aiotaan laskea verkkokauppapakettien lähettämisen kustannuksia jäsenmaiden välillä ja yksinkertaistaa ALV-säädöksiä kansainvälisessä kaupassa.

Venäjällä toimivien suomalaisyritysten näkymät odotuksia paremmat

Kaupan liiton jäsenyritysten näkymät Venäjän-markkinoilla ovat lievästi toipuneet alkuvuoden heikoista odotuksista. Tilanne on edelleen kuitenkin vaikea. Yksikään yrityksistä ei kuitenkaan harkitse vetäytymistä Venäjältä.

Kassi-info-sivusto avuksi kuluttajaneuvontaan

Kaupan liitto pitää hyvänä Euroopan parlamentin äänestyspäätöstä, jonka mukaan jäsenmaat saavat itse päättää keinoista, joilla muovikassien käyttöä vähennetään. Kuluttajaneuvonnan avuksi Kaupan liitto on julkaissut Kassi-info.fi-infosivuston, jonne on kerätty tietoa eri ostoskassivaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista.

Kaupan vuosi 2014 -verkkojulkaisu on ilmestynyt

Kaupan liiton vuosikatsaus Kaupan vuosi 2014 on ilmestynyt. Verkkojulkaisu on luettavissa osoitteessa kaupanvuosi.fi. Kokonaisuus tarjoaa kattavan katsauksen elinkeinoelämän suurimman toimialan ja suurimman työllistäjän, kaupan, tilanteeseen ja edunvalvontaan. Se on luettavissa kätevästi eri päätelaitteilla.

Helatorstaiksi ja helluntaiksi myönnetty poikkeuslupia

Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt kaupoille poikkeuslupia helatorstain ja helluntain aukioloon. Aiemmin rajakuntiin myönnettyjen pitkäaikaisten lupien lisäksi kaupat voidaan pitää helatorstaina ja helluntaina auki myös muun muassa Helsingissä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.