Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Pakkausten tuottajavastuun laajeneminen nostaa hyötykäyttömaksuja

Valtioneuvosto hyväksyi heinäkuun alussa ehdotuksen asetukseksi pakkauksista ja pakkausjätteistä. Vastuu pakkauksien keräyksestä ja hyötykäytöstä siirtyy asteittain vuoden 2015 toukokuusta lähtien tuottajille eli pakattujen tuotteiden maahantuojille ja pakkaajille.

Tietoa Venäjän hallituksen asettamista vastapakotteista

Venäjän hallitus julkaisi 4.8. listan länsimaisista tuotteista, jotka se asettaa tuontikieltoon. Tuontikielto on Venäjän vastaus EU:n ja USA:n pakotteisiin.

Tullilta infopaketti Venäjä-pakoitteiden vaikutuksista vientiyrityksille

Tulli on julkaissut tietopaketin suomalaisille vientyrityksille Venäjä-pakoitteiden vaikutuksista. Pakotteet vaikuttavat mm. puolustus- ja öljynporaustarvikkeita vieviin yrityksiin.

Seokset merkittävä CLP-asetuksen mukaisesti 1.6.2015 alkaen – Nyt on aika valmistautua

Vaaralliseksi luokiteltujen seosten pakkauksissa on oltava CLP-asetuksen mukaiset merkinnät ensi kesäkuusta alkaen. Uudet varoitusmerkinnät poikkeavat selvästi aiemmista. Valmistautuminen muutokseen kannattaakin aloittaa ajoissa.

Tekesiltä rahoitusta kansainvälistymiseen

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes aloittaa kaksi uutta ohjelmaa, joilla pyritään saamaan suomalaisinnovaatiot nopeammin maailmalle. Kansainvälistymisohjelmassa tukea voi saada kohdemaan asiantuntijapalveluihin, pilotti- ja demorahoitusta taas voi saada tuotteen tai palvelun testaamiseen.

Monikulttuuriset nuoret paremmin eväin työelämään

Kaupan liitto on mukana Taloudellisen tiedotustoimiston monikulttuurisille nuorille suunnatussa Samalle viivalle -hankkeessa. Tavoitteena on opastaa nuoria ammatinvalinnassa ja auttaa työelämään.

Työryhmä selvittämään palavien nesteiden turvallisuutta kaupoissa

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän selvittämään myymälärakennuksessa tapahtuvaa palavien nesteiden säilytystä ja varastointia. Tarkoituksena on laatia muun muassa yhteneväiset turvallisuussäännökset.