Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Jäsenhintaan Retail’s BIG Show’hun Kaupan liiton kautta

Kaupan liitto tarjoaa jäsenetuna jäsenyritysten ryhmille osallistumista Retail’s BIG Show -konferenssiin puoleen hintaan. Kansainvälinen kaupan ykköstapahtuma järjestetään New Yorkissa tammikuussa.

Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutusta saatavilla jo useissa oppilaitoksissa

Lähiesimiestyön ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta on jo tarjolla eripuolilla Suomea. Koulutus sopii sekä esimiesuraansa aloitteleville esimiehille että pidempäänkin esimerkiksi tiimiesimiehinä toimineille henkilöille, jotka haluavat päivittää esimiesosaamistaan.

Uusi 20 euron seteli käyttöön marraskuussa

Uusi 20 euron seteli otetaan käyttöön marraskuun lopulla. Käteistä rahaa käsittelevissä yrityksissä tulee varmistaa, että setelinkäsittelylaitteet ja aitouden varmistamisessa käytettävät laitteet päivitetään tunnistamaan uudet setelit.

Hyödynnä RAPEX-tietokantaa tilausten suunnittelussa ja tuotteiden omavalvonnassa

RAPEX on nopea tiedonvaihtojärjestelmä, johon viranomaiset ilmoittavat markkinoilta löytyneistä vaarallisista tuotteista ja toimenpiteistä niiden takia. Järjestelmän avulla myös yritykset voivat tunnistaa tuoteryhmäkohtaisia riskejä, välttyä hankkimasta vaarallisia tuotteita omaan valikoimaan tai kerätä tietoa vaikkapa kiellettyjen kemikaalien käytöstä eri tuoteryhmissä.

Kaupoissa parannettava viestintää SE-romun sekä akkujen ja paristojen vastaanotosta

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sekä akkujen ja paristojen myymälävastaanoton viestinnässä on havaittu puutteita. Viranomaiset muistuttavat, ettänäitä tuotteita myyvien liikkeiden on kerrottava asiakkailleen mahdollisuudesta palauttaa käytöstä poistettu tuote myymälään. Viestintään panostaminen on tärkeää, jotta vältytään yrityskohtaiselta raportointivelvoitteelta.

Kaupan liitto painii kovassa sarjassa tuoreessa Mediabarometrissa

Kaupan liitto saa toimittajilta kokonaisuutena hyvän arvosanan T-Median toteuttamassa Mediabarometrissa. Hyvä maineen kokonaistaso ilmenee puolestaan siinä, että liitto nauttii myönteistä sidosryhmätukea toimittajien keskuudessa. Tulosten perusteella voi sanoa, että Kaupan liitto painii liittomaailman mediayhteyksien kovassa sarjassa.

Kaupan liitto mukana selvittämässä tuotteista ja kuljetuskonteista haihtuvia kemikaaleja

Kaukomailta tulevien kuljetuskonttien turvalliseen käsittelyyn luodaan hyviä käytäntöjä tutkimushankkeiden avulla. Esimerkiksi VTT:n mittauslaite– ja konttien tuulettumisselvitykset auttavat käytännön työssä. Konttikaasu.fi-sivusto taas onoppimisympäristö, jonne kootaan tietoa ja jaetaan hyviä käytäntöjä.

Kyberturvallisuus kaupan näkökulmasta