Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Valvira päivittää itsepalvelukassojen alkoholimyyntiohjeistustaan

KHO:n linjauksen mukaan alkoholituotteita voi myydä vastuullisesti myös itsepalvelukassoilla. Aiemmin lupia on myönnetty epäyhtenäisesti, ja toisilta lupa on voitu evätä vetoamalla Valviran ohjeeseen. Nyt myös Valvira kertoo päivittävänsä omaa ohjettaan.

Kaupan liiton kauppapoliittista strategiaa päivitetty

Kaupan liiton kauppapoliittista strategiaa on päivitetty vastaamaan paremmin toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin. Taustalla on Ukrainan kriisi ja sitä seuranneet pakotteet. Kaupan liitto kannattaa asetettuja pakotteita mutta korostaa yritystasolla suhteiden jatkuvuutta. Strategiassa painotetaan myös tasapuolisia kilpailuolosuhteita ja liiallisen sääntelyn poistamista.

Pakkausten hyötykäyttömaksut nousevat huomattavasti vuonna 2015

Pakkausalan tuottajayhteisöt ovat päättäneet pakkausmateriaalikohtaiset hyötykäyttömaksunsa vuodelle 2015. Ensi vuonna nousevat erityisesti aaltopahvin, muovin, alumiinin, tinapellin, teräksen sekä pantittoman lasin hyötykäyttömaksut. Maksujen nousun syynä on pakkausten tuottajavastuun laajeneminen.

Kauppa 2015 -tapahtumalle innostavaa palautetta

Kaupan suurtapahtuma Kauppa 2015 kokosi syyskuussa Messukeskukseen 460 seminaarivierasta. Osallistujapalautteen mukaan päivän anti oli hyvä ja se tarjosi uutta ajateltavaa. Tapahtuman kohokohtiin pääsee tutustumaan nyt myös videokoosteesta.

Kaupan vastuukartalla viikoittain uusia vastuu-uutisia

Vuosi sitten syksyllä lanseerattu Kaupan vastuukartta on ensimmäinen toimialan yhdistävä yritysvastuun työkalu. Vuoden aikana se on kerännyt jo yli sata käyttäjää Kaupan liiton jäsenyrityksistä. Nyt uutena vastuukartalta löytyvät myös viikoittain päivittyvät vastuu-uutiset.

Vuosi biosidiasetuksen soveltamisesta – Missä mennään nyt?

Euroopan kemikaaliviraston ECHAn syyskuussa järjestämässä biosidipäivässä tarkasteltiin uuden lainsäädännön vaikutuksia biosidimarkkinoihin. Yrityksillä on ollut vaikeuksia uusien työkalujen opettelussa ja lupaprosessien käytännöissä. ECHA lupaakin panostaa entistä enemmän neuvontaan ja kehittää asioinnin sähköisiä työkaluja.

Muistutus paristojen ja akkujen tuottajavastuusta

Kaupalla on merkittävä rooli paristojen ja akkujen tuottajavastuun toteutuksessa. Tuottajat ja maahantuojat vastaavat akkujen ja paristojen jätehuollosta, mutta niitä myyvien kauppojen on otettava käytöstä poistetut tuotteet vastaan.