Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Kaupan vuosi 2014 -verkkojulkaisu on ilmestynyt

Kaupan liiton vuosikatsaus Kaupan vuosi 2014 on ilmestynyt. Verkkojulkaisu on luettavissa osoitteessa kaupanvuosi.fi. Kokonaisuus tarjoaa kattavan katsauksen elinkeinoelämän suurimman toimialan ja suurimman työllistäjän, kaupan, tilanteeseen ja edunvalvontaan. Se on luettavissa kätevästi eri päätelaitteilla.

Helatorstaiksi ja helluntaiksi myönnetty poikkeuslupia

Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt kaupoille poikkeuslupia helatorstain ja helluntain aukioloon. Aiemmin rajakuntiin myönnettyjen pitkäaikaisten lupien lisäksi kaupat voidaan pitää helatorstaina ja helluntaina auki myös muun muassa Helsingissä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

Tekesillä uusi ohjelma digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen

Tekes on käynnistänyt ohjelman, joka tarjoaa rahoitusta ja asiantuntijapalveluita yrityiksille niiden digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Ohjelman tavoitteena on vauhdittaa suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kansainvälistymistä.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kasvinsuojeluaineiden myyntiin tulevat muutokset vielä osittain auki

Vuoden lopulla tulee voimaan uudistus, joka muuttaa kaupan velvoitteita kasvinsuojeluaineiden myynnissä. Kaikki muutokset eivät ole vielä selvillä. Maaliskuussa järjestetyssä Tukesin tilaisuudessa kuitenkin varmistui, että ammattikäyttöön tarkoitettuja kasvinsuojeluaineita myyvissä liikkeissä kasvinsuojeluaineiden tutkinnon suorittaneen henkilön tulee olla tarvittaessa tavoitettavissa.

Tukesilta opas palavien nesteiden säilytykseen

Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes on laatinut kaupoille oppaan palavien nesteiden säilytyksestä. Selkeillä turvallisuusohjeilla pyritään yhdenmukaistamaan palavien nesteiden säilytykseen liittyviä käytäntöjä.

Sakon muuntorangaistuksen palauttaminen hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta on hyväksynyt lain sakon muuntorangaistuksen palauttamisesta. Jatkossa toistuvasti sakkorikoksiin syyllistyneille on mahdollista tuomita muuntorangaistus, jos sakkoa ei saada perityksi. Lain on määrä tulla voimaan ensi vuonna.

EK haastaa yritykset palkkaamaan nuoria

EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta vetoaa yrityksiin nuorten työllistämisen puolesta. Keväällä käynnistyneen haastekampanjan tarkoituksena on haastaa kaikki Suomen yrityksen mukaan työllistämään nuoria. Nuorten ja työnantajien kohtaamispaikaksi on perustettu verkkosivusto www.nuorilletoita.fi, jossa työnantajat voivat ilmoittaa avoimista työpaikoistaan nuorille.