Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


EK kerää ideoita suurten ja startup-yritysten yhteistyön vauhdittamiseksi

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kerää yrityksistä näkemyksiä, mitä Suomessa pitäisi nyt tehdä, jotta suuryritysten ja startup- ja kasvuyritysten kumppanuudet yleistyisivät. Millaisia uudistuksia tarvitaan ja mitä päättäjien pitäisi tehdä?

Kaupan liiton hallitus vuonna 2015 ja edustukset EK:n valiokunnissa

Onninen Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto jatkaa Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajana ensi vuonna. Varapuheenjohtajaksi on valittu Kesko Oyj:n pääjohtajana 1.1.2015 aloittava Mikko Helander. Myös Kaupan liiton edustajat Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n valiokuntiin on nimetty.

Loppiaisen poikkeusluvat kauppojen aukioloon

Useat kaupat voivat pitää ovensa auki ensi loppiaisena. Aluehallintovirasto on myöntänyt poikkeuslupia kauppojen loppiaisaukioloon ympäri Suomea.

Opas esimiestyön avuksi

Työterveyslaitoksen juuri päättyneessä Esimiehenä kaupan alalla -tutkimushankkeessa tarkasteltiin vähittäiskaupan esimiestyön ja henkilöstön hyvinvoinnin haasteita ja työn muutoksia. Osana tutkimushanketta julkaistiin kaupan esimiehille opas, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia kaupan alan esimiestyöstä.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto virallistettu

Lähiesimiesten ammatillinen lisäkoulutus on saanut virallisen tutkinnon aseman. Tällä hetkellä valmistellaan tutkinnon perusteita. Koulutusta aletaan järjestää näillä näkymin vuoden 2016 alusta alkaen.

Vuosi 2015 tuo uusia rajoituksia kemikaalien myyntiin ja käyttöön

Ensi vuonna tulee lisää kemikaaleja REACH-rajoituksen piiriin. Biosidivalmisteiden myynnissä taas tulee huomioida, että niitä voidaan myydä elokuun jälkeen vain, jos sen tehoaineen tai itse tuotteen joku EU-markkinoille asettaja on kemikaaliviraston hyväksymä.

Tieto lisää turvaa -kampanja näkyy verkossa joulukuussa

Verkko-ostaminen on vaivatonta, mutta se vaatii kuluttajalta myös valppautta ja osaamista. Tieto lisää turvaa -kampanjalla muistutetaan seikoista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota verkko-ostoksia tehtäessä. 28. marraskuuta käynnistyneen kampanjan taustalla on joukko suomalaisia valvontaviranomaisia. Kaupan liitto toimii kampanjassa tukijana.