Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Tietoa kaupasta > Kauppa lukuina

Kauppa lukuinaKauppa työllistää Suomessa ja maksaa veronsa Suomeen. Kauppa onkin elinkeinoelämän yksittäisistä toimialoista suurin työllistäjä. Alalla ennakoidaan avautuvan vuoteen 2020 mennessä eniten työpaikkoja Suomen toimialoista.

Suomalainen kauppa kilpailee päivittäin asiakaskunnasta ulkomaisen kaupan kanssa. Suomalainen asiakaskunta on kansainvälistä ja käyttää ahkerasti verkkoa. Verkkokaupan rooli kaupankäynnissä onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina.

Suomessa verotetaan ankarasti kuluttajaa sekä tuloverojen että kulutusverojen kautta. Verojärjestelmä haukkaa yli puolet työvoimakustannuksesta veroina julkiselle sektorille ja jättää alle puolet verovapaaksi ostovoimaksi palkansaajalle. Leveä verokiila nostaa työn hintaa, mikä näkyy myös työllisyydessä.

Leveän verokiilan ohella kaupan työllistämisedellytyksiä rasittaa kansainvälisestikin kireä kulutusverotus, mikä heikentää kilpailuedellytyksiä asiakkaista varsinkin, kun verkkokaupan rooli rajat ylittävän kaupankäynnin välineenä kasvaa jatkuvasti.

Tutustu kaupan vuoden 2013 avainlukuihin

 

Päivitetty 10 / 2014