Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

KAUPPA2016 - Rajat rikkoutuvat
Etusivu > Tietoa kaupasta > Toimintaympäristö

ToimintaympäristöKauppa tuottaa noin kymmenesosan Suomen bruttokansantuotteesta. Myös työllistäjinä kaupan ala on omassa luokassaan, sillä ala työllistää lähes 300 000 henkilöä. Kauppa on myös yksi suurimmista investoijista ja merkittävä verojen maksaja.

Kaupalla onkin suomalaisessa elinkeinoelämän murroksessa merkittävä asema, sillä palveluiden merkitys korostuu jatkuvasti. Kauppa luo hyvinvointia ja menestystä Suomeen. Yhteiskunnan kannalta ei siis ole samantekevää, miten kaupalla menee.

Kaupan vaikuttavuus yltää myös kauppapolitiikkaan ja globaalille tasolle. Kaupan liitto onkin vahva vapaan kilpailun puolustaja.

Kaupan kehitystä hidastaa meillä kuitenkin alan voimakas sääntely. Se vähentää kilpailua ja uudistuksia. Sääntely vaikuttaa muun muassa uusien yksiköiden perustamiseen, aukioloihin, hintoihin ja kaupan mahdollisuuksiin kansainvälistyä.

Kaupalla ja kuluttajilla on kuitenkin yhteiset tavoitteet. Ihmisten arjen tukeminen edellyttää kauppaa, joka palvelee heitä silloin ja sillä tavalla, kun asiakas haluaa. Kaupan liiton tavoitteena on vaikuttaa toimivan sääntelyn puolesta ja taata kaupalle mahdollisimman hyvät ja tasapuoliset toimintaedellytykset.