Uutiset:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://www.kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Tietoa kaupasta > Toimintaympäristö

ToimintaympäristöKauppa tuottaa kymmenesosan Suomen bruttokansantuotteesta. Kauas taakse jäävät monet perinteiset toimialat.

Kaupalla on suomalaisessa elinkeinoelämän murroksessa merkittävä asema. Palveluiden merkitys korostuu jatkuvasti. Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa suomalaisista työssäkäyvistä ihmisistä toimii palvelualalla.

Yhteiskunnan kannalta ei ole samantekevää, miten kaupalla menee, sillä kauppa luo hyvinvointia ja menestystä Suomeen. Kaupan vaikuttavuus yltää myös kauppapolitiikkaan ja globaalille tasolle. Kaupan liitto onkin vahva vapaan kilpailun puolustaja.

Kaupan kehitystä hidastaa meillä kuitenkin alan voimakas sääntely. Se vähentää kilpailua ja uudistuksia. Sääntely vaikuttaa uusien yksiköiden perustamiseen, aukioloihin ja hintoihin.

Onneksi kaupalla ja kuluttajilla on yhteiset tavoitteet. Ihmisten arjen tukeminen edellyttää kauppaa, joka palvelee heitä silloin ja sillä tavalla, kun asiakas haluaa. Kaupan liiton missiona on vaikuttaa toimivan sääntelyn puolesta ja taata kaupalle mahdollisimman hyvät ja tasapuoliset toimintaedellytykset.